26 octombrie 2009

**PLANURI DE REVELION

  • In fiecare an,ma apuca groaza in lunile oct-nov,cand trebuie sa incepem sa ne facem planul pt revelion. Ma apuca groaza pt ca,daca vrei sa prinzi o oferta la un pret cat de cat normal,trebuie sa te ambalezi din timp si sa te misti repede,deoarece ofertele ieftine si bune se dau primele,mai ales acum,pe timp de criza. Si,cum romanului ii place sa faca greu si tarziu lucrurile,spunandu-si: "las',ca mai e pana atunci,e timp"abia reusesti sa urnesti un grup de 15-20 de pers ; pana se hotarasc,pana se dumiresc,pana se strang banii,s-a si dus oferta :))) Pe de alta parte,vor si sejururi ieftine si calumea,asa ca se trezesc cu vreo 2 saptamani inainte de anul nou,ca dau din colt in colt,nestiind unde sa-si faca revelionul,singurele oferte ramase pe piata in momentul respectiv fiind demne(ca si pret) de niste sejururi in Hawaii(desi,nu sunt decat la noi la munte).
  • Asa ca,anul asta,dupa o singura incercare esuata de a organiza ceva gen: 20 de pers; inchiriata o intreaga vila la munte ; cu 3 mese pe zi si masa festiva de revelion,la pret super-mega bun,am hotarat sa nu ma mai ambalez ,sa las totul oarecum la voia intamplarii si sa ne luam frumusel bilete,3-4 pers,intr-un loc frumos de la Ocna Sibiului,cu all incl, piscina,echitatie,ATV-uri (si super ieftin,pe deasupra,culmea),pt ca,oricat te-ai distra cu pers respective,daca iti bati capul sa organizezi un grup atat de mare si sa incerci sa-i aduci pt toti la un numitor comun,e posibil ca la final sa simti ca ai mai imbatranit cu cativa ani :))) In schimb,cand nu stai sa te ambalezi,si iti vezi de treaba ta,rezervand ceva intr-un loc frumos,fara sa stai sa strangi un grup,te si intrebi cum de se strang asa repede,la auzul ofertei pt care ti-ai facut deja rezervare:))) . Concluzia? Tare greu se urneste romanul,cand e vb sa fie organizat si sa faca ceva prompt...apoi isi baga unghia-n gat ;)
  • Anul trecut,de exemplu,desi am petrecut un revelion destul de frumusel,mare bataie de cap a fost cu organizarea:nehotarare,bajbaiala,unii erau hotarati,apoi isi vroiau banii inapoi de la agentie,pfffff,mai bine iti bagi un batz undeva.... Culmea a fost ca,desi am ramas cam blocati cand am ajuns in orasul respectiv(Dumbraveni,Sibiu),deoarece era un loc super pustiu si anost,cu cativa pensionari,plimbandu-se prin centru,mare ne-a fost mirarea cand am vazut cat de curat era hotelul,cat de amabil si prietenos era personalul si cat de greu puteai convinge un ospatar sa iti accepte spaga(exact opusul celor din capitala). Desi in sala in care am petrecut se aflau persoane de toate varstele,nu numai tineret,a fost ceva inedit,placut,cu muzica de toate felurile,mancare foarte buna,bautura din belsug,concursuri de dans cu premii,tombole etc. Nu am putut sa nu observ si cat de mult s-a dedicat personalul decorarii salii si servirii mesenilor. Dupa cateva ore,noi am devenit gazde,petrecerea mutandu-se in crama hotelului,unde,eu si cu prietenii mei am organizat un program de karaoke(cu tot tacamul:microfon,playlist cu muzica si text),unde s-au adunat persoane de toate varstele (care si-au permis sa fie "cantareti" pt o noapte) si unde s-a incins o atmosfera demna de Megastar:))) . Singurul neajuns a fost ca,nu prea aveai ce sa vezi pe acolo,daca vroiai sa te plimbi pe afara.Trebuia sa te duci pana in Sighisoara sau in Sibiu,dar alte aspecte au reusit totusi sa compenseze treaba.
  • A doua concluzie ar fi ca,m-am convins de faptul ca poti sa dai peste oameni si locuri deosebite,unde nu te astepti. Locuri care,chiar daca nu sunt super luxoase sau de fitze,te pot face sa te simti foarte bine primit, si sa nu regreti ca ai nimerit undeva unde nu e plin numai de tineret si unde nu auzi non stop numai muzica de club. Acest loc se situeaza mult deasupra altor pensiuni,vile,hoteluri cu pretentii,situate in statiuni de munte,precum: Sinaia,Poiana Brasov,Predeal,unde proprietarii si organizatorii fac totul de mantuiala,la repezeala,superficial,si habar nu au sa-si trateze clientii sau sa puna pe masa o mancare cu adevarat buna. Nu mai spun de preturi,care sunt de-a dreptul nesimtite. Chiar mi se pare absurd sa dai,pe un revelion de 4-5 zile, in Romania,mai mult de 20 de mil/cuplu(la care oricum se mai adauga si banii de buzunar).
  • Sunt curioasa oare pe unde isi vor mai petrece si altii acest revelion. N-ar fi rau sa mai aud si alte pareri. Eu sper sa avem parte macar de unul la fel de dragut ca cel de anul trecut,desi,n-ar strica sa fie o zona in care sa avem si pe unde sa ne plimbam,cand iesim afara. :) Cred ca raman la ideea cu Ocna Sibiului....pierd timpul la piscina,facand echitatie si plimbandu-ma cu atv-ul sau pe jos(asta cand nu o sa fim cu bautura la nas)...parca nu suna tocmai rau....

Niciun comentariu: