3 noiembrie 2009

**OBSESIA CASATORIEI-1-"MI-E SA NU-L PIERD!"

  • Vad,aud si cunosc din ce in ce mai multe femei,disperate sa se casatoreasca.De ce?de frica.Ce fel de frica?Una ar fi frica de a nu fi parasite de respectivul.Acolo,in mintea lor total bolnava,isi inchipuie ca,daca il prind pe crestin intr-o pasa buna si reusesc sa-l prosteasca sa faca acest pas,sau daca insista pana nefericitu' cedeaza si spune DA(doar ca sa taca nebuna),asta le garanteaza ca boul ala va ramane cu ele pe veci,si vor fi fericiti pana la adanci batraneti.Ei bine,NU! Total gresit! In primul rand,esti extrem de jalnica pt ca ai ajuns in stadiul in care crezi ca asta e singura modalitate prin care il mai poti tine langa tine!Inseamna ca nu esti buna de nimic,esti praf,asa ca mai bine ii dai drumu saracului ala sau incerci sa devii o femeie adevarata,de care sa se poata indragosti! In al doilea rand,intelege ca,daca ala nu te iubeste,sigur nu o va face dupa ce va casatoriti!!Eventual i se va lua de tine si mai rau,iar rolul tau va deveni acela de femeie la cratita(pt ca una care atarna sa se casatoreasca nu poate sa ajunga decat la cratita),timp in care el isi va vedea linistit de viata,inselandu-te non stop....asta in cel mai bun caz,in care nu ajungeti sa va certati pana va dati in cap.
  • Partea pe care n-o inteleg batele astea e ca,mai degraba poti pierde un barbat pe care il tot somezi sa te ia de soatza,decat daca esti o asemenea femeie,pe care barbatul sa ajunga s-o ceara de placere de nevasta.Mai bine modificati-va comportamentul,sau intrebati-va daca va potriviti cu omul ala,sau...cel mai important,intrebati-va daca omul ala va iubeste si nu cumva sta cu voi din obisnuinta sau din comoditate...sau chiar din mila.Nu va mai imbatati cu apa rece,ca doagoste cu sila nu se poate! Si chiar daca veti reusi sa-l prostiti pe moment,prin cine stie ce minune,va va dusmani toata viata(inconstient chiar),pt ca ia-ti rapit tineretea sau pt ca s-a prins si el,intr-un final,ca a ramas alaturi de cineva pe care nu iubeste,ceea ce-l va face sa se simta ca in cusca.Si acelasi lucru se aplica si disperatelor care au vazut prea multe telenovele si care se trezesc peste noapte ca vor sa toarne un copil,pt a-l lega la cap pe amaratul ala.Ei bine,cele mai multe dintre ele raman singure cu acel copil(care creste fara tata),sau,in cel mai bun caz,se inteleg precum soarecele si pisica,presarandu-i micutului copilaria cu scandaluri si batai,izvorate din frustrari si prostie.
  • A nu se intelege ca sunt impotriva casatoriei... ci sunt impotriva unei ASTFEL de casatorii.Nu pot spune ca sunt nici disperata sa ma casatoresc(desi am omul ideal langa mine,care ar fi bucuros sa ne punem oricand pirostriile,pt ca l-am facut sa-si doreasca singur asta),dar nici impotriva.Oricum va veni totul de la sine.E de ajuns sa privesti totul calm.Mult mai important mi se pare sa ajungi cu adevarat la sufletul acelui om,sa ai o comunicare calumea cu el si,mai presus de orice,sa ajungeti sa fiti nu numai iubiti,ci si f buni prieteni.Eu am ajuns destul de tarziu la stadiul asta...dar o savurez din plin:).....

3 comentarii:

pisicutza neagra spunea...

Atat....bn ca nu esti u impotriva casatoriei, k sa pot fi eu.Am ajuns la concluzia ca, indiferent dc esti una dintre persoanele care l-au fortzat sa ajunga acolo sau a fost ceruta de nevasta pt ca asta isi dorea respectivul, rezultatul este acelasi. Dupa o anumita perioada, obisnuintza, certuri, discutzii, indiferent cat de mult s-au iubit cei doi atunci cand au luat decizia sa se casatoreasca. Sfarsesc prin a divorta si in cazul in care au copil,prin a-l marca pe viatza........Am invatzat deja de ceva timp k in viatza reala nu exista iubiri ca in filme sau basme. "Viata e de cacat, de cele mai multe ori!".

*Bubu* spunea...

Mai pisicutzo...in mare parte tu ai dreptate,dar hai sa nu privim chiar atat de dramatic casatoria:))) Este adevarat ca,dupa ce se casatoresc,oamenii parca nu-si mai dau interesul atat de mult,dar cred ca mai exista si exceptii.Ideal ar fi sa nu se schimbe nimik(ceea ce se intampla destul de rar)...iar daca sunt si situatii in care treaba se schimba in bine,atunci e exceptional,desi asta cred ca se intampla o data la 1000 de cupluri si,chiar daca se intampla,probabil ca magia dureaza f. putin,pana cand cei doi isi dau seama ca nu le aduce ceva in plus casnicia:))))))

petra spunea...

Mie imi place poza foarte tare! foarte reprezentativa :))